洗面, 落妝仲加埋爽膚一TAKE 過~好方便的開架物~

品牌嘛, 都係喜歡在競爭中進步~
最近, 大家都相繼在推出泡泡缷妝呢~
令次, 就試用左口碑一直都好好的DOVE,
DOVE的洗頭, 沖涼液都應該係每個家庭必備~
佢既滋潤配方,不論在HAIR或BODY 方面都做得很出色~
今次,要試一試他家的洗面用品了~
DOVE全新31卸妝洗顏保濕慕絲

有時放工返屋企已經成個人散哂, 仲要落妝, 沖涼, 真係郁都唔想郁~
DOVE 於是就滿足市場及女士需要,推出左一瓶同時結合卸妝、洗顏、保濕化妝水三個功能,一按便幻變出細緻綿密的泡沫,徹底清潔臉部彩妝,同時深層潔淨毛孔,令潔後的肌膚充滿水潤。
唔好睇少尼隻開架物,比起好多大牌已經MADE IN CHINA,  DOVE都堅持係日本製造~
俾到用家真正的信心,安心~ (日本的品質始終有保證D嘛)
佢採用了先進技術及成分,根據亞洲人的膚質打造。一次過結合了卸妝、洗顏及保濕化妝水三大功能,輕輕鬆鬆便可一次過完成三個步驟。
蘊含月桂基葡萄糖,能溫和且有效地清潔臉部彩妝
細緻綿密泡沫能深入肌膚及毛孔,清潔化妝殘餘及臉上油脂污垢
蘊含的1/3保濕化妝水成分,潔面同時滋潤肌膚
別添加1/3保濕化妝水成分,令潔後肌膚感覺水潤有彈性,不會繃緊。
而佢既“保濕化妝水”已被證實有效滲透至第8層角質層,在潔膚後仍能留在該層,因此有效滋潤肌膚 (所得資料根據聯合利華調查)
不過唔知點解會特別注明"適合早晨洗臉用~HAHA
使用方法:
n   擠壓 3-4 次 (約一顆乒乓球大小) 的豐盈泡沫於手上,輕輕按摩臉部並用清水洗淨。
使用於卸除較濃彩妝時,建議於雙手及臉部乾爽時使用,並增加泡沫份量。

一按便幻變出細緻綿密的泡沫,徹底清潔臉部彩妝,同時深層潔淨毛孔,令潔後的肌膚充滿水潤。
泡泡的密度真係好高, 就算自己用手搓都唔會整到咁厚實綿密的泡泡出黎~
搽上面後, 都仲KEEP住好厚的洗面FORM 狀態, 等你可以慢慢按摩, 唔會一搓就無哂~
(七月鬼節,整番個白面鬼樣嚇下大家先~HAHA)
洗完面後, 面部皮膚的確白滑左, 連眼皮位的沉黑的膚色都有改善~
除左鼻位的油光洗哂, 面部毛孔都真係干淨左好多~
不過呢枝話明係可以落妝, 等我又試下佢既卸妝功能先~
首先用一舊用左成個星期既化妝棉,上面已經有好厚既粉底~ (見到都唔開胃~HAHA)
加左三次泡泡黎搓, 終於變番白白豬啦~
大家都知海棉的吸粉量比我地塊面更實更難清潔
連海棉都洗得咁干淨, 佢既缷妝功能真係有料到喎~
其實我地平時都未必會化全妝, 可能只會塗上防曬~
用呢枝洗面泡泡就可以一次過洗面同落埋防曬,真係好方便架~
價錢 HK$96.9 / 150ml
銷售點 : 萬寧獨家發售
尋日經過萬寧, 見到佢做ING 特價 八十幾蚊咋~
唔使一百蚊都買到咁大枝又好用的日本大牌子產物, 真係好抵呀~


如要聯絡本人,請電郵至:smonkichi@hotmail.com
******以上資料由品牌提供********

留言

這個網誌中的熱門文章

藍天碧水~我願意~

修靚身型 ,1 次瘦3CM ~ MIMA SKIN Legend Pro + 三極刀

灰甲小知識 ~ Emtrix®安甲適®