持久快干,超意外的驚喜~Collagen by Watsons

好耐無出席過iTrial 的event, 今次就有機會接觸Collagen 新出的妝品,仲有Will Or 的即場示範同講解


Collagen 的新妝品由eye shadow 到唇膏樣樣都齊,而且全部都係由韓國出品架。每款妝物都含有Collagen, 化妝同時護膚。

骨膠原超萌眼雙效滋養睫毛膏

是其一款我印象最深刻的妝物,睫毛膏蘊含珍貴深海魚膠原蛋白,加強睫毛健康強韌



一邊係滋潤的睫毛精華液,而另一邊就是黑色睫毛膏。


睫毛精華液係透明的。用作強壯眼睫毛,仲可用作打底,先搽一層保護睫毛再搽上睫毛液。
 不過如果用作打底用時,千萬不可搽太多,太多會令睫毛變軟,夾唔起。同埋要等佢干透先再搽眼睫毛。



睫毛液的掃頭係粗大型,本以為佢既濃密度幾高,但我估錯左,佢既纖長功能比濃密度高出好多倍。
搽完睫毛液後,睫毛比平時長左一倍呢~ 而且睫毛根根分明,無結成一舊舊。不過濃密效果就欠奉了。


到左中午,睫毛依然纖長翹起,無塌下,亦無化開。效果很持久呀~
就算到夜晚睫毛既形狀同返工都一模一樣,KEEP得勁好



咁持久的睫毛膏有一個壞處,就是比較難卸,用卸妝油後,會將睫毛膏變成一粒粒,而且抺2次都去唔到一半。
反而用卸妝水仲容易將睫毛膏溶解。 唔知Collagen 有冇出自家的eye make up remover 呢?

~


Collagen by Watsons 的護膚品其實一直口碑都不錯,其推出的全新品牌Collagen Beauty系列均注入「護膚」元素,
全部妝物都加入膠原蛋白,達致「化妝同時護膚」的效果。

Collagen 的妝物比想像中出色好多。唇膏絲滑易上色,胭脂出色,而睫毛膏更係有驚喜。唔單止快干,根根分明,而且持久度更係喜出望外,由返工到放工都KEEP得住。仲唔會化開變熊貓眼。唔單止有美妝,仲有護膚功能。
實在是一枝內外兼備的睫毛液呀~

如要聯絡本人,請電郵至: smonkichi@hotmail.com

留言

這個網誌中的熱門文章

藍天碧水~我願意~

修靚身型 ,1 次瘦3CM ~ MIMA SKIN Legend Pro + 三極刀

灰甲小知識 ~ Emtrix®安甲適®